Ziua Europeana a Protectiei Datelor Personale

Ziua Europeana a Protectiei Datelor Personale din 28 ianuarie 2023 marcheaza o ocazie pentru a ne aminti de importanta protejarii si respectarii drepturilor si libertatilor individuale in contextul prelucrarii datelor personale.

In Europa, Regulamentul General privind Protectia Datelor (RGPD) stabileste standarde ridicate pentru protectia datelor personale, care se aplica tuturor statelor membre ale Consiliului Europei. Aceasta zi este o oportunitate pentru fiecare dintre noi sa ne asumam responsabilitatea pentru protejarea datelor personale si sa ne asiguram ca le respectam in activitatile noastre zilnice.

Este important sa fim constienti de drepturile noastre in ceea ce priveste prelucrarea datelor personale, cum ar fi dreptul de acces, de rectificare sau de stergere a datelor si sa le exercitam atunci cand e necesar. De asemenea, este esential sa fim transparenti cu privire la modul in care colectam, utilizam si partajam datele personale si sa asiguram ca acestea sunt prelucrate in mod legal si echitabil.

In aceasta zi, sarbatorim si promovam importanta protectiei datelor personale si ne angajam sa continuam sa actionam in conformitate cu standardele europene in materie de protectie a datelor. Sa ne amintim sa protejam datele personale ale tuturor si sa fim constienti de importanta acestui lucru pentru respectarea drepturilor si libertatilor individuale.