GDPR pentru Copii

Dragi copii,

Ați auzit probabil despre „datele personale„, dar poate nu știți exact ce înseamnă acest lucru. Datele personale sunt informații despre noi care ne identifică, precum numele, adresa, numărul de telefon sau adresa de email.

Este important să înțelegem că avem anumite drepturi în ceea ce privește protejarea datelor personale. Acestea ne ajută să ne protejăm intimitatea și siguranța online.

Unul dintre drepturile noastre este dreptul de a ști cum sunt utilizate datele noastre personale. De exemplu, dacă cineva ne cere datele personale, trebuie să ne spună de ce au nevoie de ele și cum vor fi utilizate.

De asemenea, avem dreptul de a ne opune ca datele noastre personale să fie utilizate într-un mod care ne deranjează sau ne face să ne simțim neconfortabil.

Este important să învățăm să ne protejăm datele personale și să înțelegem că avem dreptul de a le controla. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de ajutor în a vă proteja datele personale, nu ezitați să întrebați un adult în care aveți încredere.

Sper că acest lucru v-a ajutat să înțelegeți mai bine importanța protejării datelor personale și drepturile pe care le aveți în acest sens.

Cu drag, Adriana Ceaușescu si Alis Pătlageanu, adică AA DATA BOX