Principiile GDPR si obligațiile organizațiilor

 

Principiul prelucrării datelorObligații ale organizațiilor
Minimizarea datelorOrganizațiile trebuie să colecteze și să prelucreze doar datele absolut necesare pentru atingerea scopului declarat.
Intenția clară și legătura cu scopulOrganizațiile trebuie să declare clar scopul colectării și prelucrării datelor și să se asigure că datele colectate sunt adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar pentru atingerea acestui scop.
Exactitatea datelorOrganizațiile trebuie să țină datele actualizate și să ia măsuri adecvate pentru a șterge sau rectifica datele inexacte sau incomplete.
Limitarea stocăriiOrganizațiile trebuie să țină datele doar pentru perioada necesară atingerii scopului declarat și să ia măsuri adecvate pentru a distruge sau anonimiza datele la expirarea acestei perioade.
Integritatea și confidențialitatea datelorOrganizațiile trebuie să ia măsuri adecvate pentru a proteja datele de distrugere, modificare, divulgare sau acces neautorizat.
TransparențaOrganizațiile trebuie să informeze persoanele ale căror date le colectează despre scopul colectării și prelucrării datelor și să le ofere acces la aceste date.
ResponsabilitateaOrganizațiile trebuie să își asume responsabilitatea pentru respectarea tuturor principiilor de prelucrare a datelor și să ia măsuri adecvate pentru a se asigura că acestea sunt respectate.

Pentru a verifica dacă organizația ta respectă principiile prelucrarilor de date personale ne poti contacta pentru a te ajuta cu evaluarea situatiei actuale.